Susanne Arnoldussen-Suermondt

Ik ben Susanne en woon samen met mijn man en onze katten in het centrum van Amsterdam, waar ik ook geboren en getogen ben.

Ik ben van huis uit sociaal psycholoog en heb vijf jaar als kwalitatief marktonderzoeker gewerkt. Als marktonderzoeker interviewde ik mensen om te achterhalen wat hun drijfveren, interesses en gewoontes waren. Ik vind het nog steeds heel interessant om met mensen te praten over hun leven en wat zij belangrijk vinden. Alleen praat ik nu niet meer vanuit de functie als marktonderzoeker, maar als kunstenares en probeer ik mensen te helpen met het maken van een urn die perfect past bij de overledene. Daarnaast ben ik ook vrijwilliger bij Dierenopvang Amsterdam, waar ik iedere week help met de verzorging van de honden en rondleidingen geef.

Ik ben met De Urn begonnen omdat ik voor anderen een passende persoonlijke herinnering wil creëren. Uit ervaring weet ik hoe fijn het is om een persoonlijke, tastbare herinnering te hebben. Toen mijn vader overleed, heb ik een urn voor hem gemaakt in de vorm van een slapende zwaan. De zwaan was voor hem een belangrijk symbool in zijn leven en paste daarom perfect bij hem. Zijn urn ligt nu onder zijn favoriete rozenstruik in de tuin van mijn moeder. Mijn broertje woonde in die tijd in San Francisco en ik wilde voor hem een herdenkingsbeeldje maken, zodat hij zich toch dichtbij onze vader kon voelen. Daarom heb ik voor mijn broertje, mijn moeder en mijzelf heb ik drie kleine slapende zwaantjes gemaakt als herdenkings-beeldjes. Daardoor hebben we, waar we ook zijn, altijd een mooi aandenken.

Naast De Urn heb ik ook een website met mijn kunst. Hier vind je ook mijn webshop: www.swesart.nl