Privé workshop urn maken

 

Wil je graag zelf of samen met je familie de urn of een herdenkingsbeeldje maken? Dat kan en daar help ik je graag bij.

De privé workshop neemt drie middagen in beslag en is als volgt opgebouwd:

  • Middag 1: De eerste middag gaan we de urn opbouwen met klei naar eigen ontwerp. Je zal de urn zelf maken en ik begeleid je waar nodig. Als de urn en/of het herdenkingsbeeldje naar tevredenheid is afgerond, moet het minimaal twee weken drogen. Na twee weken wordt de urn voor de eerste keer gebakken. Dit heet de biscuitstook.
  • Middag 2: Tijdens de tweede middag kan het biscuit gebakken werk worden geglazuurd. Hierna wordt de urn of het herdenkingsbeeldje nog een keer gebakken op een hogere temperatuur. Het glazuur geeft de urn kleur (allerlei kleuren zijn mogelijk). Daarnaast zorgt het glazuur ervoor dat de urn sterker wordt, door de extra laag over de klei.
  • Middag 3: De urn en/of het herdenkingsbeeldje is nu af. De laatste stap is dat we de as in een aszak in de urn plaatsen. Ook de aszak kan naar eigen ontwerp gemaakt worden.
Urn ontwerpen en zelf makenUrn ontwerpen en zelf maken Keramiekoven met ballonnetjes miniurn
Workshop urn

“Voor de as van mijn man en onze vader wilde wij graag een urn die past bij zijn persoonlijkheid. De zoektocht op het internet en verschillende winkels leverde echter niets passends op. Daarom wilde wij een urn speciaal laten maken. Maar door Susanne konden wij daar nog een dimensie aan toevoegen, doordat wij de urn helemaal zelf hebben gemaakt. Susanne heeft alles perfect voorbereid en geregeld en ons geweldig begeleidt. Zowel in de technische zaken, als met haar rustige en persoonlijke inbreng. Wij hebben hier heel veel steun aan gehad en zijn haar hier erg erkentelijk voor. De dienst die Susanne biedt is net als de urn die wij gemaakt hebben, uniek en heilzaam. Wij hopen dat veel mensen in de gelegenheid zijn om deze ervaring te beleven en net als ons er een prachtige urn voor een geliefde en een fijn gevoel aan over te houden.”

Rebecca, Charlotte en Melissa

Klik hier voor meer klantervaringen

Workshop urn maken